ЗИМНИ ГУМИ

ЗИМНИ ГУМИ

С наближаването на есента, започваме да се замисляме за смяната на летните гуми на автомобила ни със зимни.

Независимо, че есента би могла да бъде доста топла и слънчева, сцеплението на летните гуми се влошава, когато външните температури паднат под 7◦С.
 

Какво представляват зимните гуми?

Зимните и летни гуми са направени от различен каучук, поради което при 7◦С каучуковата смес на летните гуми се втвърдява и сцеплението е по-малко, докато зимната гума гарантира по-добра гъвкавост и сцепление при ниски температури.

Техният по-дълбок протектор им позволява да отблъскват повече вода, което помага за намаляване на аквапланинга и подобрява управлението.

Зимните гуми са специално разработени, за да осигуряват по-добро сцепление и спиране при ниски температури и снежни условия. Избягвайте да шофирате с гуми, които нямат необходимите характеристики да се представят надеждно в зимни условия.

Проверете дълбочината на протектора на зимните си гуми преди да потеглите на дълъг път. Колкото по-голяма е дълбочината, толкова по-надеждно представяне и повече контрол имате върху автомобила.

Ниските зимни температури създават  екстремни условия на шофиране и ако не сме подготвили автомобила си предварително, рискът от пътни инциденти се увеличава.

Качествените зимни гуми се характеризират с висока плътност на ламелите и широки прорези на каналите, които осигуряват безпроблемно спиране и потегляне по заснежени пътища, добро сцепление на мокра и суха настилка.

Символът 3PMSF служи като сертификат, показващ че гумата е годна за каране през зимата. Има определени критерии, които моделът трябва да покрие, преди да бъде маркиран с него като например поне 7% по-добра успеваемост при спиране на сняг.

Ако гумите ви не са нови, прегледайте ги добре за видими повреди върху шарката на протектора и върху страниците. Неправилно съхраняваните гуми може да имат подобни дефекти и да не бъдат годни за употреба.

Оставащата дълбочина на протектора върху зимните гуми трябва да бъде минимум 4 мм.

Ако имате нужда от нови зимни гуми, в нашият онлайн магазин ще откриете подходящите гуми за вас, предлагаме богато разнообразие на марки, модели и размери зимни гуми www.gumimax.com

 

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  НачалоКатегории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв