СЪХРАНЕНИЕ НА ГУМИТЕ

СЪХРАНЕНИЕ НА ГУМИТЕ

При правилно съхранение на вашите гуми, вие можете да увеличите пробега и техническите им характеристики, както и да забавите стареенето им.

 

Ако гумата се съхранява правилно в склад за една година, нейното стареене е толкова, колкото ако тя е била използвана на автомобил в продължение на три седмици.

Кои са най-важните фактори при съхранението на автомобилни гуми:
 

-В случай, че не използвате услугата хотел за гуми, то мястото, където ще ги съхранявате се препоръчва да бъде в затворено помещение на сухо и проветриво място.
-Температурата трябва да бъде умерена, като за предпочитане е между 5 и 15 градуса.
-Влажността в помещението за съхранение не трябва да е висока, за да се избегне образуването на конденз по гумите.
-Гумите трябва да са защитени от пряка слънчева светлина, както и силна ултравиолетова светлина.
-Ако гумите са монтирани на джанти, те трябва да бъдат подредени една върху друга (една до друга) или още по-добре, окачени на кука.  Ако гумите бъдат свалени от джантите, те се съхраняват изправени.
 

Съхранявайте гумите далеч от:
 

-Източници на топлина като горещи тръби и електрически генератори. Уверете се че повърхностите, върху които се съхраняват гумите са чисти и без следи от грес, бензин или други вещества, които могат да повредят каучука.
-Помещението за съхранение не трябва да съдържа оборудване, което генерира озон, например флуоресцентни илинживачни лампи, високоволтово електрическо оборудване, което може да генерира искри или тихи електрически разряди.
-Гумите трябва да се пазят от контакт с разтворители, масла или греси дори ако контактът е за кратко. Гумите, изложени на влиянието на подобни вещества, могат да се повредят при следваща експлоатация.
 

Деформация

Избягвайте  притискането на гумите под тежки предмети.
Ако е възможно,  да се съхраняват свободно в тяхната естествена форма, така че да не са подложени на натоварване, натиск или усукване. Силни деформации, възникнали по време на дългосрочно съхранение, може да доведат до разкъсване при напомпването.
 

Дългосрочно съхранение

При по-продължително съхранение, гумите трябва да бъдат поставени във вертикална позиция върху рафтове, разположени най-малко на 10 см от земята. За да избегнете деформацията им, ги завъртайте леко веднъж месечно. Ако гумите не се използват за по-дълъг период от време, проверявайте налягането им редовно и го поддържайте на нивото, препоръчано от производителя.

Следете и нашите интересни статии на сайта ни в рубриката “Полезно” на www.gumimax.com
 

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

  НачалоКатегории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв