ИМАМЕ ЛИ НУЖДА ОТ ЛЕТНИ ГУМИ?

ИМАМЕ ЛИ НУЖДА ОТ ЛЕТНИ ГУМИ?

Ако сте от хората, които се чудят дали е необходимо да сменят зимните си гуми с летни, ето няколко основателни причини, защо да го направите:

1. Ако редовно сменяте зимните гуми с летни и обратно, ще осигурите равномерно износване и на двата комплекта, с което ще удължите живота им.
 

2. Типът на протектора при летните и зимните гуми не е еднакъв. Летните гуми са проектирани да се справят с дъждовете, имат по-добри показатели при придвижването върху мокра настилка, тъй като разполагат с дълбоки канали с остри ръбове, които отвеждат по-добре водата, като каналите са сведени до минимум за по-добър контакт с пътя. Това ще ви гарантира по-добро сцепление върху мокър път и по-малък риск от аквапланинг.
 

3. Сместа, от която са изработени летните гуми, има свойството идеално „да прилепва“ върху нагорещения асфалт през летните месеци. Те са съставени от по-твърди смеси, които да устояват на високата температура, която се получава при движението върху горещия асфалт - тогава лятната гума е максимално ефективна и еластична, осигурявайки оптимално сцепление с настилката.
 

4. Летните гуми са проектирани, за да гарантират възможно най-кратък спирачен път както върху нагрят, така и върху мокър път, благодарение на специалната смес на протектора. Това ги прави задължителен избор за променливите летни условия, при които е възможно редуване на високи температури с проливен дъжд.

 

5. Летните гуми ще подобрят цялостното представяне и управление на автомобила. Изборът на подходяща лятна гума ще гарантира максимално добри работни характеристики на автомобила ви.
 

6. Летните гуми „возят“ много по-тихо и плавно, което в сравнение с по-шумните зимни гуми определено ще ви осигури по-комфортно пътуване.
 

7. Преди да монтирате старите летни гуми, проверете гумите и джантите за повреди. Дълбочината на профила трябва да е поне 3 милиметра за да осигури вашата сигурност. Законовото изискване от 1,6 мм е доста ниско, което при дъжд може да е опасно и да доведе до ПТП.

При нас ще намерите голямо разнообразие на марки и модели летни гуми WWW.GUMIMAX.COM
 

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

  НачалоКатегории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв