КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЛЕТНИ ГУМИ?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЛЕТНИ ГУМИ?

С наближаването на пролетта, започваме да се замисляме за смяната на зимните гуми на автомобила ни с летни.

В случай, че нямате такива от миналия сезон и планирате да закупите нови, трябва да знаете, кои са най-важните фактори при избора на летни гуми.

Изборът на гуми е дългосрочна инвестиция, която се свързва със сигурността и комфорта по време на движение. За предпочитане е гумите да бъдат нови и качествени, както и закупени в коректните размери.

Изборът на подходящите гуми е изключително важен, независимо от сезона.На пазара вече се предлагат много марки и модели, но за да работи колата ви в оптимални условия е важно да следвате препоръките на производителя.

Летните гуми са предназначени за температури надвишаващи +7°C, създадени са специално за движение по суха и мокра настилка. В състава на летните гуми влиза каучукова смес, която осигурява добра стабилност на автомобила при преминаване през локви вода, както и при преминаване през нагорещен асфалт .

Също така увеличават сцеплението при завой така, че колата спира по-бързо. Други важни критерии на които да обърнем внимание са индексите за шум ,гориво, скорост и натоварване.

Изберете гуми според вашия стил на шофиране. Ако обичате да шофирате с по-високи скорости, изберете гуми с висок скоростен рейтинг, напр. индекс S, който отговаря на 180км./ч., това е максималната допустима скорост, която може да издържи гумата.

Ако искате да намалите разхода на гориво, изберете гуми с ниско съпротивление при търкаляне.

Обърнете внимание на индекса за товароносимост, който обозначава какъв товар може да издържи една гума, например индекс 90, който отговаря на 600кг.

Ако искате комфортно пътуване, потърсете комплект гуми, които предлагат ниско ниво на шум.

Шарката на гумите също е важен фактор. Изберете симетрични гуми за летния сезон. При дъждовен сезон гумите с V-образна шарка предлагат най-оптимално представяне, тъй като имат способността лесно да отвеждат водата.

При нас ще намерите голямо разнообразие от марки и модели летни гуми  www.gumimax.com

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  НачалоКатегории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв