КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЛЕТНИ ГУМИ?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЛЕТНИ ГУМИ?

С наближаването на пролетта, започваме да се замисляме за смяната на зимните гуми на автомобила ни с летни. В случай,че нямате такива от миналия сезон и планирате да закупите нови ,трябва да знаете, кои са най-важните фактори при избора на летни гуми.
Изборът на гуми е дългосрочна инвестиция, която се свързва със сигурността и комфорта по време на движение. За предпочитане е гумите да бъдат нови и качествени, както и закупени в коректните размери.
Изборът на подходящите гуми е изключително важен, независимо от сезона.На пазара вече се предлагат много марки и модели, но за да работи колата ви в оптимални условия, е важно да следвате препоръките на производителя.
Летните гуми са предназначени за температури надвишаващи +7°C, създадени са специално за движение по суха и мокра настилка. В състава на летните гуми влиза каучукова смес, която осигурява добра стабилност на автомобила при преминаване през локви вода ,както и при преминаване през нагорещен асфалт .Също така увеличават сцеплението при завой така ,че колата спира по-бързо. Други важни критерии на които да обърнем внимание са индексите за шум ,гориво, скорост и натоварване.
Изберете гуми според вашия стил на шофиране. Ако обичате да шофирате с по-високи скорости ,изберете гуми с висок скоростен рейтинг ,напр. индекс S който отговаря на 180км./ч. ,това е максималната допустима скорост, която може да издържи гумата.
Ако искате да намалите разхода на гориво, изберете гуми с ниско съпротивление при търкаляне.
Обърнете внимание на индекса за товароносимост , който обозначава какъв товар може да издържи една гума , например индекс 90,който отговаря на 600кг.
Ако искате комфортно пътуване, потърсете комплект гуми, които предлагат ниско ниво на шум.
Шарката на гумите също е важен фактор. Изберете симетрични гуми за летния сезон .При дъждовен сезон гумите с V-образна шарка предлагат най-оптимално представяне, тъй като имат способността лесно да отвеждат водата.
При нас ще намерите голямо разнообразие от марки и модели летни гуми  www.gumimax.com

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв