АКВАПЛАНИНГ

АКВАПЛАНИНГ

Какво е аквапланинг?

Повечето шофьори са се сблъсквали, не веднъж с това явление на пътя.Аквапланинг се получава, когато между протектора на гумата и пътя се образува слой вода. Водата се натрупва пред гумите по-бързо, отколкото теглото на вашият автомобил е в състояние да измести.

Колелетата на автомобила започват да се въртят без съпротивление и нямат сцепление с пътната настилка. Автомобила няма пряко контакт с пътя и става неконтролируем.

При такава ситуация е много важно шофьорите да запазят спокойствие и да реагират адекватно.

Когато пътят е мокър,трябва да се спазват някой правила за бъде избегнат аквапланингът:

-Винаги шофирайте с подходящи гуми,за предпочитане нови или със запазен протектор и дълбоки канали.

-Важно за гумите е също да бъдат с правилно атмосферно налягане,твърде ниското или твърде високото налягане,увеличава шанса за аквапланинг с поне 25%.

-Когато гумите са с недостатъчен грайфер,това допринася и за увеличаване на спирачния път,което е още един важен фактор за да бъде пътуването ви безопастно.

-Карайте със съобразена скорост и винаги спазвайте необходимата дистанция.

Според тазгодишните тестове на ADAC на летни гуми с размер 205/55 R16,три много добре балансирани гуми  взеха първите места ,те са и с най-висока оценка на мокър път, това са:

-Continental EcoContact 6
-Semperit Speed-Life 3
-Bridgestone Turanza T005

Друга марка с много добра оценка на мокра настилка,това е марката на Continental-Uniroyal. Uniroyal изобретява първата гумата за дъжд през 1969 г. От тогава те стават все по-добри в разработването на гуми за мокър път. Моделът RainSport 5 е с иновативна технология наречена „кожа на акула“(SST).Гумата има широки блокови канали, които разпръскват водата бързо и ефективно.Така те поддържат стабилност на пътя,турбуленцията на течността се намалява и водата се изхвърля бързо под гумата,намалявайки риска от аквапланинг. С по –твърдата си основа тази гума осигурява стабилност при завиване и максимален комфорт при шофиране.

При нас може да намерите подходящите гуми за вас www.gumimax.com

 

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв