СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ГУМИТЕ

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ГУМИТЕ

Важно е да полагате грижи за вашите гуми, по този начин вие ще удължите живота им, ще спестите от гориво и ще си осигурите безопасност на пътя. Добрата поддръжка ще подобри способността на автомобила да завива и спира.

Ето няколко съвета, които да следвате:

-Следете налягането в гумите-препоръчително е да го правите веднъж в месеца, но ако ви се налага по-често да помпате гумите си ,най-добре е да ги проверите в специализиран сервиз.

-Помпането на гумите е най-добре да се извършва, когато гумата е студена ,тогава налягането е най-ниско, гумата трябва да е била в покой няколко часа. Следвайте препоръчителните стойности на производителя ,както на автомобила, така и на гумите.

-Баланс на гумите- при всяка смяна гумите, трябва да бъдат балансирани в оторизиран сервиз.

-Размер на гумите- винаги съобразявайте размера на гумите с препоръките от производителя на вашият автомобил.

-Скоростен и товарен рейтинг- не надвишавайте максималната скорост обозначена на гумите ,както и не натоварвайте автомобила си повече, отколкото позволява товарния индекс на гумите. И този на автомобила. Например 91V,което означава максимална скорост 240км и максимален товар 615кг.

-Грайфер на гумата- той осигурява сцепление на гумата и настилката. Следете грайфера на гумите, спазвайте изискванията 4мм за зимна и 1,6мм за лятна гума. Гумите имат фабричен индикатор ,който ясно показва ,когато гумата е за смяна.

-Съхраняване на гумите- в случай, че не използвате услугата хотел за гуми, то мястото, където ще ги съхранявате трябва да бъде сухо и проветриво , тъмно без пряка слънчева светлина и с умерена температура. Ако съхранявате гумите без джанти, се препоръчва те да бъдат сложени изправени.

И не на последно място, избягвайте влизането в дупки с висока скорост и качването по бордюри. Редовно оглеждайте гумите си за повреди ,като резки, отлепен грайфер, образуване на балони  и други наранявания ,при съмнение за нередност веднага посетете квалифициран обект.

При нас можете да намерите подходящите гуми за вас www.gumimax.com

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв