OFF-ROAD ГУМИ

OFF-ROAD ГУМИ

Офроуд гумите са предназначени, за екстремни и нестандартни терени, които често включват трева, кал, камъни или сняг. Те са създадени да осигурят сигурност, стабилност и баланс. По-издръжливи са и предпазват автомобила от лесно обръщане или завъртане. При избора на офроуд гуми е важно да обърнете внимание на модела и вида на гумите и техните характеристики. Също така трябва да се съобразите с размера дори и с марката гуми, които ще изберете за своя автомобил.
Има няколко вида офроуд гуми:
H/T - High Terrain (магистрален терен) –Тези гуми са подходящи, ако предимно се движите по асфалтирани пътища. Техният скоростен индекс е по-висок, а товарният индекс по-нисък. По-тихи са и с по-малък релеф. Осигуряват комфорт и имат добро сцепление при каране на асфалт.
А/Т – All Terrain (всички терени) – Гумите All Terrain са предназначени за всички видове пътни настилки, както асфалтови пътища, така и по-леки офроуд терени .Основното предимство на тези гуми е гъвкавостта. Обикновено производителите на гуми препоръчват 50% върху асфалт и 50% върху почва, умерен офроуд, но различните модели могат да имат и различни стойности например 60/40, 70/30 и т.н. Тези стойности също са определящи в избора на гуми . Недостатъците на тези гуми са, че са по-твърди и имат по-дълъг спирачен път.Също така при надвишаване на максималната позволена скорост стават много шумни.
М/Т – Мud Terrain (кален терен) – Това са каучукови гуми с груб и висок протектор и висок товарен индекс. Те са с високи блокове ,груба шарка и дълбоки и широки канали. Имат изключително добро сцепление, както при трудни терени, така и при неблагоприятни метеорологични условия. Този тип гуми осигуряват голямо съпротивление при търкаляне, което води до по-висок разход на гориво. На асфалт са доста шумни, като имат проблеми със сцеплението и създават известни трудности при управлението на автомобила. Ако сте любители на високият адреналин и екстремни терени, това са гумите за вас.
При нас можете да намерите подходящите офроуд гуми за вас www.gumimax.com

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв