BFGoodrich

BFGoodrich

BFGoodrich е първият американски производител на автомобилни гуми, като историята на компанията датира още от 1896 г. Историята на световно известния американски производител на гуми "BFGoodrich" започва през далечната 1870 год. в Акрон(Охайо), когато армейския хирург д-р Бенджамин Франклин Гуудрич поставя основите на първата фабрика за каучук в Северна Америка. Едва след повече от 10 години в завода е произведена първата гума, поставяйки началото на една от най-известните и иновативни компании в САЩ.
През годините, чрез иновациите, качеството и добрите експлоатационни качества на артикулите американския производител на гуми печели много престижни награди в класациите на множество автомобилни клубове, както и признанието на клиентите. Името на компанията е тясно свързано с едни от най-значимите международни успехи през миналия век. През своя почти 120 годишен път BFGoodrich има редица върхови постиженияр както в автомобилната индустрия, така и в сферата на летателните апарати. През 1903 г. първата кола, прекосила Съединените щати, е била оборудвана с гуми BFGoodrich. През 1915г BFGoodrich става първата марка американски гуми, с които в две поредни години е спечелено състезанието 500 мили на Индианополис. Самолетът на Чарлз Линдберг „Духът на Сейнт Луис“, който провежда първият непрекъснат полет над Атлантическия океан (1927 г.), също е с гуми, проектирани и произведени от компанията. През 1947г. BFGoodrich произвежда първите автомобилни гуми без вътрешна гуми за американски автомобили.    През 1965г. BFGoodrich разработва първите американски радиални гуми наречени "Спасители"/Lifesaver/.      През 1967г. компанията пуска първите run-flat гуми, а  през 1972г. BFGoodrich въвежда в производство радиалните гуми за туристически автомобили в Северна Америка, докато всички останали производители продължавата да произвеждат гумите по диагоналната технология.     През 1972г. се ражда една легенда: BFGoodrich побеждава в ралито "Baja 1000." Совалката „Колумбия“ –1977г. също е разчитала на гуми, разработени от BFGoodrich.
В историята си компанията има редица престижни награди и върхови постижения от рали шампионати, както и 5 победи на Paris-Dakar. BFGoodrich е официален доставчик на гуми в Световния Рали Шампионат в две последователни години – през 2006 и 2007 г. Компанията е под ръководството на световния лидер Michelin от 1988 г. насам и произвежда висококачествени автомобилни и мото гуми, както и специализирани офроуд и 4х4 модели. През 1997г. BFGoodrich взима участие в крос кънтри рали и оттук нататък приема предизвикателството да е един от най-добрите производители на гуми за автомобили 4х4.     През 1999г. BFGoodrich произвежда първата гума с оцветен протектор: гумата Scorcher T/A.
     През 2000г. BFGoodrich стартира произвоството си за леки и лекотоварни автомобилни гуми в Европа с водеща в класа си гума: Profiler G.
     През 2004г. BFGoodrich пуска в производство гумите G-Force Profiler, вискокоскорстна гума с уникално сцепление и страхотен контрол на пътя.
     През 2005г. BFGoodrich произвеждат гумите Profiler².
    През 2006г. BFGoodrich влиза в световния рали шампонат заедно с най-големите отбори. Гумите на BFGoodrich дават възможност на Себастиян Льоф с неговия автомобил Ситроен Кронос Тотал да победи и да вземе титлата в Световния Рали Шампионат а BFGoodrich да спечелят титлата и за конструктори с BP Ford WRT.
     Стартира произвоството на гуми за екстремен 4х4 офф роуд: BFGoodrich Krawler.
     През 2007г. BFGoodrich участват и в IRC (Интерконтиненталния рали шампионат) и печелят първо място. За втора поредна година гумите печелят титлите и в състезанието за водачи и конструктори в Световния рали шампионат със отбора на Себастиян Льоф, като по този начин затвърждава позицията си на световен лидер при производителите на гуми за рали шампионата.
     През 1999-2007г. BFGoodrich печели и световния рали шампионат по крос-кънтри.
     През 2002-2007г. BFGoodrich е победител и в рали Дакар.
     През 2007г. пускат в производство гумите с шипове G-Force.
     През 2008г. BFGoodrich разширява своята произвоствена гама с гуми за бизнес транспорт - Activan гуми за микробуси и ванове. С пускането в производство на гумите Radial Long Trail T/A Tour обогатява гамата за гуми на 4x4 автомобилите.
     През 2009г.  BFGoodrich стартира производството на гумите G-Grip.
Философията на BFGoodrich е непроменена и до днес: гумите BFGoodrich се разработват и създават от ентусиасти - хора, които участват в състезания или оф-роуд активности. Повече контрол, по-голямо сцепление и много забавление зад волана - това са гумите BFGoodrich. Онлайн магазин Гуми Макс ЕООД Ви предлага голямо разнообразие гуми от марката BFGoodrich. С безкрайно много спечелени състезания марката е доказала високите си възможности в автомобилния спорт. Сега може да имате високотехнологични гуми на достъпни цени. В онлайн магазинa за гуми ще откриете множество летни гуми и зимни гуми от марката BFGoodrich на максимално ниски цени!

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв