KUMHO

KUMHO

Kumho Tire Company е основана през 1960 г. в Сеул и в момента е един от водещите южнокорейски производители на гуми в световен мащаб. В превод от корейски Kumho  означава „светло езеро“. Kumho Tire е част от световния конгломерат Kumho Asiana Group, който също така е собственик и на Asiana Airlines. С над 9400 служители по целия свят Kumho Tire Company разработва, произвежда и продава гуми за леки автомобили, микробуси и камиони. Компанията има производствени мощности в Корея, Китай и Виетнам, а освен това притежава изследователски и изобретатални центрове в Корея, Китай, Европа и Северна Америка. Централата на Kumho Tire Company в Европа е локализирана в Офенбах на Майн, контролирайки маркетинга и продажбите в Германия и Европа.
Компанията произвежда около 68 милиона гуми всяка година. Тя е носител на наградата „Red Dot” 3 последователни години. В момента продуктите се продават в над 180 страни в света- от Австралия до Зимбабве.
Продуктите на компанията са символ за качество и сигурност, а това е повече от основателна причина за много производители на автомобили да изберат Kumho Tire Company, като доставчик на оригиналното оборудване на техните нови модели. Освен всички корейски производители на автомобили, като Hyundai, Kia и SsangYong, компанията доставя продукти на  Volkswagen, Mercedes-Benz и Opel за модели като VW Polo, от Mercedes-Benz A-Class или Opel Antara.
Многобройните отлични резултати от тестовете подчертават високото качество на продуктите на компанията. Kumho Tire Company e един от първите производители в света, който стартира произвеждането на гуми Runflat и е разработчик на първите 32-инчови гуми в света! В моторните спортове, Kumho Tire Company е  основен доставчик на гуми в европейските серии Формула 3, а през годините редица състезателни  автомобили "обути" с продукти на компанията постигат успехи в легендарните 24 часа на Льо Ман.
Компанията е известен спонсор на футболен клуб Манчестър Юнайтед, като съвместно със футболното спонсорство е инициатор на кампанията „Play Safer”, за безопасност на пътя при младите водачи. Kumho Tire е един от официалните спонсори на  La Liga.

АДРЕС

Гуми Макс ЕООД
гр.София
ул.Беласица 11

ТЕЛЕФОН

0894 64 64 66

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв