VREDESTEIN

VREDESTEIN

Vredestein е един от най-старите производители на гуми в света и има над 100-годишна история. Днес компанията е сред лидерите в Европа и предлага първокласни гуми.
Основателят й е Емил Луис Констант Шиф, а годината е 1908-а, Холандия- създава се компанията Nederlandse Guttapercha Maatschappij в Делфт. В началото на XX век, неговият дядо Е.Л.К. Шиф полага основите на известната фабрика за каучук и производство на велосипедни гуми в Лусдуинен, днес квартал на Хага, Холандия. 
Година по-късно компанията се премества в Льосдайнен и променя името си на NV Rubber Factory Vredestein. Отначало компанията произвежда различни изделия от каучук като токчета, футболни и тенис топки, подови настилки и други. През 1934 г. голяма част от завода е била унищожена от пожар. Работата по реконструкцията на завода започва през същата година и при завършването ѝ започва производството на велосипедни гуми в Дьотинхем.
През 1946 г. е създаден завод за производство на автомобилни гуми в Еншеде с помощта на американската компания BF Goodrich. До 1971 г. гумите Vredestein са на разположение на пазарите в 125 страни по света.
Марката издържа на теста на времето и бавно, но сигурно развива портфолиото си. През 1965 година пуска на пазара първата зимна гума, през 1979г. предлага сгъваема резервна, а през 1991г. излиза и с всесезонна разработка.
През 2009 г. 100-годишната марка е придобита от индийската компания Apollo Tires Ltd със седалище в гр. Еншеде, Холандия.
Компанията сега се нарича Apollo Vredestein BV и основната фабрика е в Enschede, Холандия, докато други продукти като селскостопански гуми и велосипедни гуми сe произвеждат в чужбина (Индия, Тайланд, Индонезия).

Компанията е известена с тясното си сътрудничество със световно известното италианско дизайнерско студио Giugiaro Design, което отговаря за дизайна на протектора и страничната стена на гумите Vredestein Ultra High Performance, т.е летни и зимни гуми с високи характеристики.

Vredestein разработва и произвежда гуми, които повишават ефективността на всяко превозно средство. Те са проектирани да работят оптимално и да увеличават максимално свободата на потребителите по всяко време. Целта е създаването на безопасни продукти, гарантиращи най-доброто възможно шофиране.
Днес, повече от сто години по-късно, Apollo Vredestein B.V. е голяма, печеливша и динамична компания с офиси в Европа, САЩ и Канада. Ръководи 14 търговски организации в 18 страни. Vredestein произвежда продукти за велосипеди, леки автомобили, кросоувъри и SUV модели, промишлени и селскостопански превозни средства. Значителен брой от тях се проектират от италианската дизайнерска къща Giugiaro Design. Джорджето и неговият син и наследник - Фабрицио Джуджаро са имали огромно влияние както върху марката Vredestein така върху продуктите Vredestein. Понастоящем и двете страни се възползват от предимствата на този уникален съюз. Марката Vredestein, отчасти благодарение на връзката си с Джуджаро, се превърна в европейска премиум марка, с акцент на безопасността и дизайна като най-важни характеристики.
Бизнес стратегията на компанията, е да постигне оптимално съотношение между цена и качество, а зад безупречния и имидж стоят богата история, опит и различни постижения.

АДРЕС

Гуми Макс Казанлък ЕООД

ТЕЛЕФОН

0882 689 687

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв