NEXEN TIRE

NEXEN TIRE

Южнокорейския производител на гуми "Nexen" е основан през юни 1942 година под името "Heung-A" и се счита за основоположник на каучуковата индустрия в многомилионната азиатска страна. В зората на своето развитие компанията произвежда множество продукти от каучук, а малко по-късно започва и производството на мотоциклетни гуми. Едва през 1956 година, "Nexen" стартира производството на автомобилни гуми, ставайки първия производител на гуми за леки автомобили в Ю.Корея. През годините името на компанията е било многократно променяно, за да се стигне до 2000 година, когато получава сегашното си име - "Nexen". Сегашното наименование на фирмата произлиза от комбинация на английските думи - "Next" и "Century", демонстрирайки амбицията и бъдещата ориентация на компанията. Благодарение на качеството на своите продукти през годините и челните позиции, които те заемат в множеството класации, "Nexen" се е утвърдил като един от най-значимите производители в наши дни, а продуктите на компанията са предлагат в повече от 120 държави. Компанията произвежда повече от 30 милиона гуми годишно, а портфолиото на южнокорейския производител включва, летни, зимни и всесезонни гуми за леки, лекотоварни, товарни и много специализирани превозни средства.
Тази Южнокорейска марка е с много голям потенциал. Всяка следваща година марката буди по-голямо търсене и интерес от страна на клиента, тъй като произвежда своите продукти, използвайки модерни технологии, но на атрактивни цени. Всичко това се дължи на факта, че компанията патентова през 2005г. силиконовите нано-компоненти в производството на гуми. Това води до по-голямо сцепление на гумите и по-голяма надеждност при променливи атмосферни условия, дори и при висока скорост. Последните години компанията е увеличила своя дял на локалния пазар от 8% до 20%, като главната причина е препоръките на потребителя.
Интересен факт е, че тази компания има доста социална дейност- спонсорира известен Южнокорейски бейзболен отбор, ангажирана е с доста инициативи за опазване на околната среда, подпомага малки ферми, агитира за здравословна професионална среда сред своите служители и т.н. Бъдещата визия на компанията е да е в Топ 10 на компаниите за автомобилни гуми, което е постижимо на базата на все по-иновативните производствени технологии и маркетинг стратегиите.

АДРЕС

Гуми Макс ЕООД
гр.София
ул.Беласица 11

ТЕЛЕФОН

0894 64 64 66

  Категории гумиМарки гумиГуми промоцияДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв