Hankook

Hankook

 

Южнокорейската компания Hankook Tire е основана през 1941г. и към момента от 2007г. е 7-ият по големина производител на гуми в света.  Първия европейски филиал е създаден във Франция през 1996 година. Днес Hankook има свои филиали  в Германия, Англия, Италия, Холандия, Испания, Турция, Русия и Унгария.
Пазарният си ръст и популярността си в международен план печели благодарение на своите радиални гуми, а също така и поради засиленото производство на акумулаторни батерии и спирачни апарати. Днес е производител освен на автомобилни лекотоварни и тежктоварни гуми и на  лека и тежка транспортна и товарна техника, миниавтобуси и автобуси. Компанията е първият индустриален лидер на Китайския пазар, който разработва т.нар. ultra fuel efficiency  гума – технология, постигната до този момент единствено от ключовите производители в този сегмент. Амбициите на компанията не са напразни и това вече е подкрепено от данните на световния пазар, като не без значения са резултатите от тестовете на гумите им- поредното доказателство, че  не е необходима изключително висока цена за да се гарантира качество.
Въпреки това експанзията на Hankook Tire е нелека задача особено като се има в предвид привързаността и лоялността на клиентите на Американския пазар към родните марки. Това води и до трудности при завладяването и на Европейския пазар, който е особено привлекателен за не малко Южнокорейски фирми. Стратегията на компанията за привличане на клиенти от местните пазари е развиване на дейност близка или характерна за тях- затова например Hankook Tire инвестира в строителството на завод в Унгария.
Независимо от многото усилия за налагане на чуждите пазари, Hankook Tire не пренебрегва и азиатския пазар, като особен акцент разбираемо е поставен в Китай- един жизненоважен пазар за редица големи производители. Немаловажен факт е че тази Южнокорейска компания е единствената, преминала през икономическата криза без спад в продажбите и свиване на производството.
 

АДРЕС

Гуми Макс ЕООД
гр.София
ул.Беласица 11

ТЕЛЕФОН

0877 329200

  НачалоКатегории гумиМарки гумиДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв