Continental

Continental

Една от големите Европейски компании за гуми е немската Continental AG, гр. Хановер, провинция Долна Саксония, Германия. Тя е производител на гуми за автомобилостроенето, селското стопанство, тежкотоварни камиони и автобуси, както и изделия от гума за промишлеността. Компанията е 4-та в света по производство на гуми. И не само -  Continental AG произвежда и различни компоненти за оборудването на автомобила, като например спирачни системи. Основана през 1871г. като фирма за гумени изделия, впоследствие тя разширява дейността си с оглед на променящите се пазарни изисквания за да оптимизира разходите в производството и да има повече приходи. Компанията е отличен пример за далновидност- макар и да се специализират все повече и повече в производството на гуми и да налагат присъствието си на световния пазар, голямо внимание се полага и на друг тип дейности и технологии- спирачни системи, системи и компоненти за двигатели и шасита, апаратура, автомобилна електроника, автомобилни аксесоари,  технически еластомери и др. Това най-вероятно се дължи на дългата и интересна предистория на Continental.
През 1898 г. първите успехи на компанията в разработката и производството се отблязват с появата на автомобилни пневматични гуми с грайфер. В самото начало на XX век гумените тъкани, произвеждани от Continental, се използват за запечатването на клетките за газ на първия създаден дирижабъл в Германия. През 1904 г. Continental се превръща в първата компания света, създала антиплъзгащи се гуми, подобни на по-късно създадените гуми с шипове. Три години по-късно – през 1907 г. Continental изобретява свалящите се джанти за туристически автомобили. През 1909 г. френският авиатор Луис Блерио е първият човек, който лети над Ламанша. Летящите повърхности на неговия моноплан са покрити със специален Continental Aeroplan материал.
В края на 20-те години на XX век компанията се слива с големите тогава фирми в каучуковата промишленост и се образува „Continental Gummi-Werke AG“.
През 1951 г. Continental стартира продукцията на стоманени транспортни ленти. През 1955 г. се превръщат в първата компания, разработила въздушни възглавници за товарни автомобили и автобуси. През 1960 г. започва серийно производство на диагонални гуми. Около 30 години по-късно – в началото на 90-е години Continental пуска на пазара и първите гуми за леки автомобили, съобразени с опазването на околната среда.
През 1995 г. компанията създава категорията Automotive Systems, която цели да засили бизнеса със автоматични системи в индустрията. През 1997 г. Continental представя ключова технология за хибридни задвижващи системи за автомобили,като се концентрира върху АВS системите, а по-късно и върху актуалните ESP системи, което превръща групата от чист производител на гуми в доставчик на автомобилни части.
В наши дни фирмата Continental се класира в топ 5 на доказани най-добри производители на гуми и автомобилни аксесоари в света. Корпорацията към момента разполага с приблизително 200 000 служители в 53 държави и генерира продажби на стойност над 34,5 билиона, отчетени за 2014 година[3].
През последните години корпорацията претърпява динамични промени, расте в световен мащаб и заема все по-голямо място в глобалната конкуренция.

 

АДРЕС

Гуми Макс ЕООД
гр.София
ул.Беласица 11

ТЕЛЕФОН

0877 329200

  НачалоКатегории гумиМарки гумиДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв