Накратко за най-известните марки гуми

Накратко за най-известните марки гуми

 Pirelli

За мнозина от вас Италианската компания Пирели е позната от рекламните банери На Формула 1- в момента Pirelli & C. S.p.A. е единствен доставчик на гуми за Формула1. Но това легендарно име и значим производител води началото и от 1872г.- основател е инж. Джовани Батиста Пирели, като първоначално  е била с предмет на дейност производство на кабели, а по-късно и на гуми. През 1894 г. компанията патентова първите гуми за велосипеди, а първия патент за автомобилни гуми е получен през 1901 г. Компанията има в миналото си и известни трудности- през 70 години за кратко се слива с Дънлоп, но съюзът се разпада до няколко месеца, а през 1986г. претърпява неуспех при опита си да придобие немската компания Continetal. Тези мерки може би са били предприети за противопоставяне на американската инвазия на Европейския пазар. Поради силно влошеното финансово състояние на фирмата в началото на 90-те години, са намалени мащабите и фокусът е наложен към най-доходоносните сектори- висококачествени кабели и гуми. Това довежда Pirelli Tyre до компания с най-висока доходност в отрасъла за гуми, както и до проектиране, пласмент, разработване и производство на голямо разнообразие от селскостопански, автомобилни, мотоциклетни, автобусни и тежкотоварни гуми.
Всички усилия на компанията са съсредоточени върху високо-технологичното качество на гумите, което води и до лидерска позиция на пазара, както при автомобилите така и при мотоциклетите. Пирели е неизменна част от света на спортните състезания с многократни победи във Формула 1 и Mille Miglia.
В настояще време сектора за производсто на гуми Pirelli, притежава 24 фабрики в 12 страни по света: в Италия, Бразилия, Великобритания, Германия, Турция, Румъния, Аржентина, САЩ, Китай, Египет, Испания  и Венецуела. В поселдните години Пирели проникна и на Китайския пазар, където бе отворен и първия завод в Китай в Янжоу, провинция Шангдонг. Това е първият европейски производител, стъпил на пазара в  Шангдонг, където е разположено повече от 1/3 от производството на гуми в Китай.

АДРЕС

Гуми Макс ЕООД
гр.София
ул.Беласица 11

ТЕЛЕФОН

0877 329200

  НачалоКатегории гумиМарки гумиДоставка и плащанеМонтажНамерете правилните гумиПолезноКонтакти

Вход   |   Регистрация
Вашата поръчка 0,00 лв